Vårkanten

 

(null)
 
Av nån konstig anledning blev det en påse mat kvar sedan förra sommarens cykelutflykt, bara dumt att den står kvar i skåpet hemma och samlar damm, så varför inte knalla ut i skogen en fin dag och ta den som lunch!
 
 
(null)
 
Koka bara upp lite vatten, tillsätt upp till strecket på påsen, vänta åtta minuter och..
 
 
 
(null)
 
Sen så mår man ju bara bra!
 
 
 
(null)
 
Jag gick med i ett nätverk för långfärdscyklister ”Warmshowers” i höstas, där man erbjuder cyklister som passerar förbi husrum och tillgång till varm dusch i sitt hem.

Redan nionde april fick jag en förfrågan från en kille från Holland som var på väg att utforska Sverige, ”Jovisst! det är bara att komma, du är välkommen!"

 

 

 
(null)
 

Niels Jansen var en trevlig kille, under middagen berättade han om sina tidigare turer i Rumänien och på Balkan, nu var planen att nå Nordkap, men insåg att i år så är Sverige inte inte speciellt varmt, dessutom är gränsen till Norge stängd.. så för att vänta ut våren lite vände han västerut från Gävle och tog sikte mot Göteborg.

Utsövd och efter lite tvätt av cykeln och kedjesmörj bar det iväg!

 

 

(null)
 Sista snön hade nästan smält bort när jag tyckte att det det var dags att ta sovsäcken och knalla upp till Gyllbergen och övernatta …nånstans..
 

 

(null)
 
Vid dragsjön fanns en bra slogbod, men risken för att det skulle bli rått och fuktigt gjorde att jag istället valde en annan slogbod som låg uppe på en höjd.

 

(null)
 
Utsikten från sovsäcken på morgonkvisten, - man sover faktiskt förbaskat skönt utomhus..
 
 
 
(null)
 
Fint med lite blåhimmel i vattnet..
 
 
 
(null)

Sen måste vi ju hinna med en cykeltur igen (jomen det händer två tre gånger i veckan), den här gången var målet Leksand, det blev lite kryssande mellan snöbyarna..

Det finns SÅ många trevliga cykelvägar i inre dalarna som går genom små byar och över flottbroar när man ska korsa Österdalälven.

 
(null)

Från Falun anslöt Walter Steiner till gruppen, os-silvermedaljör och fortfarande världrekordinnehavare i backhoppning!! (så lite star struck blev jag allt)

Vi hittade en bra restaurang, god mat, sen serverades både wienerbröd och tårta (!) till dessert - det satt fint, man vill ju inte magra ur!